Niagara Falls

Niagara Falls

Vanuit Rawley Marine Resort in Port Severn gingen we op 3 augustus in de ochtend op tijd op weg naar The Great Wolf Lodge in Niagara Falls. Omdat we daar pas om 16:00 uur konden inchecken besloten we om eerst de Niagara Falls te gaan bekijken. We hadden al in de gaten dat we op een ongunstig moment bij de Niagara Falls zouden zijn. De Canadezen hebben een lang weekend vrij, het is prachtig weer, dus bij aankomst was het druk….heel druk. We hadden al verwacht dat het rondom de Niagara Falls toeristisch zou zijn, maar dat het één grote kermis zou zijn hadden we niet zien aankomen.
We hadden de auto geparkeerd en liepen door de hoofdstraat richting watervallen. Daarbij passeerden we diverse attracties, 4D bioscopen, een Canadese Madame Tousoud, enorme spookhuizen, diverse gamehalls, diverse eettenten, de nodige ijskraampjes, snoepwinkels en souvenirswinkels. Alle gebouwen en winkels zijn aan de buitenkant heel fantasierijk ontworpen (beetje over de top) tot in de kleinste details met de daarbij behorende verlichting. Omdat het zo druk was kregen we niet echt de kans om deze grote kermis/poppenkast eens goed te bekijken, met 3 kindertjes (behoorlijk strak) aan de hand. Je zou ze hier maar kwijtraken….
Eenmaal op de boulevard die naast de watervallen ligt stond er een enorme rij mensen die allemaal in “The maid of mist” een boottochtje wilden maken. Net als wij!
Omdat de wachtrij zo’n anderhalf uur zou gaan duren, grotendeels in de volle zon, met 3 behoorlijk vermoeide kindjes zagen we dat niet zo zitten. We besloten om de volgende dag terug te gaan, zo vroeg mogelijk. We wilden wel even vanaf de boulevard naar de watervallen gaan kijken maar halverwege klaagde Dean over zijn voetjes. Hij bleek zijn voetjes kapot te hebben gelopen in zijn Teva’s. Hij is hier altijd heel gevoelig voor en stom genoeg hadden we bij aankomst ff niet in de gaten dat hij zijn sportschoenen niet aan had. Voortaan denken we daar wél aan :-). Snel losten we dit euvel op en we besloten niet verder te lopen. Op een veld met uitzicht op de watervallen aten we een lekker ijsje in de schaduw en daarna liepen we terug (weer door de poppenkast) naar de auto.
Op naar Great Wolf lodge waar we inmiddels konden inchecken. Na deze formaliteit kwamen we allemaal nogal “overprikkeld” van alle indrukken onze kamer binnen. Niet van plan om de rust die hier heerste nog te verlaten. Maar ja, we moesten nog wel even wat eten. Gelukkig kon dit gewoon binnenin de lodge. The great wolf lodge is een enorm complex met diverse restaurants, binnenzwembad, buitenzwembad, gamehouse, en zelfs een mini bowlingbaan, ook weer tot in de kleinste details ontworpen en ingericht. Een heus kinderparadijs waar overal knopjes zitten voor kinderen waarna er dan weer “iets” gebeurd. Ook waren er veel kinderen die met toverstafjes rond liepen te zwaaien. Hiermee konden zij dan ook weer allerlei dingen laten bewegen, of lichtjes aan laten gaan. Echt geweldig!
Helaas blijven we alleen voor de nacht en zullen we de volgende ochtend weer vroeg vertrekken want de langste autorit van onze hele reis staat die dag op het programma. Een rit van ruim 6 uur, zonder stops meegerekend, van Niagara Falls naar Lake placid.
Die avond hebben we heerlijk gegeten in het buffetrestaurant. Onze Dean ontpopt zich de laatste dagen als een hele goede eter! Hij proeft van alles! Hij heeft zelfs ontdekt dat hij mosselen en garnaaltjes lekker vind. En Jell-o!! Na het eten besluiten we allemaal te gaan slapen. We hebben een kamer met daarin een open woonkamer/keuken en 2 tweepersoons bedden, en daarnaast nog een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. We besluiten om de twee oudsten niet samen in een tweepersoons bed te laten slapen om gekeet te voorkomen. We kunnen allemaal wel wat goede nachtrust gebruiken!
Toen de kinderen al in dromenland waren, en Ro en ik ook bijna sliepen ging de telefoon. Het was de restaurantbediende met de mededeling dat we het eten niet hadden betaald en of we dit nu meteen konden komen doen. Ik legde uit dat het een misverstand was vanuit onze kant, omdat wij dachten dat dit verrekend zou worden bij het uitchecken. Ze hadden immers om ons kamernummer gevraagd. Op mijn vraag of we het niet morgenochtend konden betalen omdat we al in bed lagen werd de beste man er niet vriendelijker op. Ro is dus maar meteen weer zijn kleren ingeschoten om te gaan betalen. Hier trof hij diezelfde man aan die ons als een soort oplichters behandelde. Het werd een onaangename discussie.
Eenmaal betaald, dook Ro weer gauw zijn bedje in. Waarna we allebei gedurende de rest van de nacht de kids regelmatig moesten recht leggen omdat ze voor de zoveelste keer horizontaal waren gaan liggen en ons het bed zowat uitwerkten met voeten en hoofden. Ro en ik werden nogal brak wakker, pakten gauw de boel in, maakten de kids klaar waarna we een ontbijtje gingen scoren in de supermarkt.
Hierna gingen we meteen door naar de watervallen, waar het nu niet druk was. Al gauw stonden we op de boot, ieder van ons verpakt in een poncho, genietend van het prachtige natuurgeweld. Met de boot verdwenen we compleet in de mist, waardoor we in feite een complete douche over ons heen kregen en even niets konden zien. We vonden het allemaal prachtig! Zelfs de kids waren erg onder de indruk. Met een big smile, en een heleboel foto’s van de watervallen, verlieten we de boot en begonnen we aan de ruim 6 uur durende rit naar Lake Placid.
 
Blijf op de hoogte van nieuwe blogs:

11
Reacties

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
NoortjeJolandaLinda van den BergHelmieAndrea Recent comment authors
  Een e-mail bij een nieuwe reactie?  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rian Jacobs
Gast
Rian Jacobs

Wow, een prachtig begin van jullie reis! Geniet ervan!

Jolanda
Gast
Jolanda

Ja het was heel mooi!
Zo imposant!!
De kindjes doen het ook geweldig wat natuurlijk erg fijn is!

Jan & Ans Klinkhamer
Gast
Jan & Ans Klinkhamer

Hoe grootser de attractie moe drukker het is! Vaak erg jammer, maar jullie hebben toch mooie plaatjes kunnen maken!

Jolanda
Gast
Jolanda

Ja gelukkig was het in de ochtend heel goed te doen. Helaas konden we op de boot geen foto’s maken van de kids in hun oranje poncho’s. Daarvoor stonden we te dicht op elkaar gepropt en ging de boot teveel op en neer. Op een van de foto’s zie je de boot varen tijdens spitsuur. Het “oranje” op de boot zijn allemaal mensjes :D!!

Andrea
Gast
Andrea

Wat gaaf de watervallen!!
En die Dean, wat goed😊👌
Goede reis!
Xxx

Jolanda
Gast
Jolanda

Ja, zo gaaf!! Gister zei Dave “mama, ikke wil oppuh boot nog een keer!” Dus hij had zich ook vermaakt! Ondanks de gigantische lading water die we over ons heen kregen en het feit dat we ook echt even geen hand voor onze ogen konden zien! Ja die Dean houdt wel van de Canadese en Amerikaanse keuken! Hij is ook zo aan het genieten van zijn ontdekkingstocht! Het liefst loopt ie minstens 3 keer op en neer bij het ontbijtbuffet! En ook graag alleen, zodat ie zijn gang kan gaan. En als ze iets willen vragen (waar de wc is… Lees verder »

Helmie
Gast
Helmie

Hoi Amerikanen,,
Goed om te lezen dat alles zo goed verloopt en dat het de kids zo goed doen.
Geniet ervan en wij zijn jaloers op zoveel water..
gr Herman en Helmie

Jolanda
Gast
Jolanda

Nog ff puffen en dan komt er regen voor jullie! Gelukkig maar!!
Hier heeft het vandaag ook geregend.

Linda van den Berg
Gast
Linda van den Berg

Mooie foto’s! 😃

Jolanda
Gast
Jolanda

Dank je😁!

Noortje
Gast
Noortje

Mooi!! Nu ik die foto’s zie kan ik me het ook weer heel goed herinneren. Dat is inmiddels alweer 18 jaar geleden dat ik er was🙈 en toen was er nog geen kermis😉😁 gave ervaring!! Ook voor de kindjes heel indrukwekkend!! Veel plezier nog!!😘